.
News Image

Meer dan 100.000 bezoekers voor De Premier

Sterk openingsweekend voor De Premier.


​De Premier, de langverwachte 6de film van Erik Van Looy, start bijzonder sterk in de bioscopen. Na een spectaculaire première op 19 oktober met de grootste rode loper in België ooit voor een Vlaamse film, gingen na het openingsweekend reeds 100.229 bezoekers naar de film kijken. De Premier staat bovendien in alle bioscopen op nummer 1 en is hierdoor nu al de meest succesvolle Vlaamse release van 2016.



De verwachtingen waren hooggespannen, maar worden ruimschoots ingelost. Na verscheidene lokale avant-premières en Ladies at the Movies-voorstellingen, kwam De Premier afgelopen woensdag officieel in programmatie en die start is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Het Vlaamse publiek vindt massaal zijn weg naar de film die in alle bioscopen met ruime voorsprong op nummer 1 staat.



Erik Van Looy: «De straffe openingscijfers doen mij veel plezier. Gisteren ging ik in de bioscoop naar mijn eigen film kijken en ik geraakte nauwelijks binnen! Daar doe je het voor, als filmmaker. Mensen houden van spannende thrillers met een spectaculaire premisse, dat is bij deze nog eens bewezen. »



Met de start van de herfstvakantie en de uitstekende mond-aan-mond reclame, ziet het er dus bijzonder goed uit voor De Premier. In De Premier wordt de Belgische eerste minister op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van de Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen? Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.



De rol van de Premier wordt vertolkt door Koen De Bouw, zijn echtgenote door Tine Reymer. Charlotte Vandermeersch is de perswoordvoerster, Stijn van Opstal de chauffeur. Daarnaast zijn o.m. ook Dirk Roofthooft en Wim Willaert in de film te zien. Het scenario werd geschreven door Erik Van Looy en Carl Joos met de medewerking van Robin Pront.


Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy