.
News Image

Night of the Proms klaar voor nog 30 edities

Organisatoren frissen Night of the Proms op.


Met een spraakmakende affiche en een nieuwe invulling van de mix tussen klassieke en hedendaagse muziek zet Night of the Proms koers richting 31e editie. Vanaf 13 november geven Joe Jackson, Natalie Imbruglia, Basement Jaxx, Scala, Gavin DeGraw, John Miles en tenor Fernando Varela het beste van zichzelf in het Antwerps Sportpaleis, begeleid door het huisorkest Il Novecento. Kersvers presentator Kobe Ilsen en de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche geven mee gestalte aan de vernieuwingsoperatie van Night of the Proms.



Met de komst van muzikale kameleon Joe Jackson werd een van de grootste en veelzijdige talenten uit de Britse popmuziek gestrikt. Exclusief op Night of the Proms brengt hij enkele van zijn grootste hits in speciaal daarvoor geschreven arrangementen. De flamboyante zangeressen en heren van Basement Jaxx trakteren het volledige Sportpaleis in november op een stevige portie feelgood feestmuziek en zetten de lijn van de verjonging op Night of the Proms verder. Een van dé meezingers van de avond wordt gebracht door wereldster Natalie Imbruglia. Met haar herkenbare stemgeluid zorgt ze zeker voor meerdere muzikale hoogtepunten.



Naast deze internationale kleppers van formaat prijkt ook de trots van eigen bodem Scala, het vrouwenkoor onder leiding van de broers Kolacny. En voor wie hem nog niet kent wordt de muziek van Amerikaanse singer-songwriter Gavin DeGraw, die geïnspireerd werd door legendes als Billy Joel, de Beatles en Stevie Wonder, beslist een van de ontdekkingen van de avond. Tussen al dat jong geweld belooft vaste waarde en rasentertainer John ‘Music’ Miles wel eens heel verrassend uit de hoek te komen. Backing vocals The Pretty Vanillas uit Nederland geven mee kleur aan het muzikale palet van Night of the Proms.



Misschien wel de meest opvallende nieuwelingen zijn kersvers presentator Kobe Ilsen en dirigente Alexandra Arrieche, de opvolgers van Carl Huybrechts en Robert Groslot. Mede door hun inbreng krijgt de restyling van Night of the Proms concreet gestalte.



Het minste wat je kan zeggen is dat voor deze 31ste editie een grondige restyling gebeurd is.

“Na 30 fantastische edities achten we de tijd rijp voor een aantal inhoudelijke veranderingen en om een aantal nieuwe elementen in de show te introduceren”, aldus Jan Vereecke, producent van Night of the Proms. “Hiervoor riepen we een heuse denktank in het leven waarin we hebben getracht om - vertrekkend van een blanco blad – nieuwe manieren te vinden om klassieke en moderne muziek met elkaar te verbinden. Of korter gezegd: hoe kunnen we met Night of the Proms ook de volgende 30 jaar onze bezoekers blijven verrassen?”



“Met zowel externen (Thomas Vanderveken, Robin Ibens en Ignace D’Haese) als interne medewerkers (Flor Boey, Lode Vereecke en mezelf) zijn we deze zomer met de reeds bekende elementen beginnen sleutelen aan het showverloop. Daarnaast verwerken we regelmatig feedback of ideeën van onze dirigente Alexandra en de artiesten zelf. Op dit moment hebben we al een welomlijnd beeld van hoe de show ineen zal zitten, maar we blijven uiteraard nog wel even verder sleutelen. Nieuwsgierigen kunnen de komende weken meer nieuws verwachten, al zullen we nog enkele verrassingen laten voor de shows zelf!”



De nieuwe Night of the Proms wordt een avond vol muzikale en andere ontdekkingen voor jong en oud. Een onvergetelijke ervaring om met familieleden, buren en collega’s te beleven. Snel reserveren is de boodschap voor wie dat nog niet heeft gedaan.



Night of the Proms 2015, in het Antwerpse Sportpaleis op vrijdag 13, zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 49,50 euro via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com. Groepsvoorwaarden en groepsboekingen (+10 personen) via groepen@sportpaleisgroep.be of 03/400.60.44. Relatiemarketingarrangementen voor bedrijven via www.notp.com/belgie/vip.