.
Peppe Giacomazza
vrijdag 14 oktober 2022

Peppe Giacomazza: “Voor mijn Nederlands was dat niet ideaal”

Maar hij spreekt vloeiend Italiaans

Met La Botte heeft Peppe Giacomazza een goed draaiend restaurant. Maar ook bistro Peppe’s draait goed. En alsof dat nog niet genoeg is werkt Peppe al sinds 2010 voor Njam! Je kan dus wel stellen dat Giacomazza het goed doet.

“En zeggen dat mijn culinaire verhaal toch niet evident is geweest. Mijn ouders zijn in 1977 in Genk komen wonen, na hun huwelijksreis. Papa werkte eerst nog een tijdje bij Ford, maar zijn hart lag in de keuken. La Botte deed zijn deuren open toen ik 2 jaar oud was”, doet Peppe zijn verhaal in Dag Allemaal.

Peppe had de kookmicrobe meteen te pakken en het kriebelde al heel snel om ook aan de slag te gaan. Toen hij 9 jaar was draaide hij al mee pizza’s en vijf jaar later trok hij naar de hotelschool. Daar leerde hij zijn partner Inez kennen.

“Voordien zat ik op de Europese school in Mol, om er les Italiaans te krijgen. Mijn ouders vonden dat belangrijk. Al was dat voor mijn Nederlands misschien niet ideaal. Maar ik ben wel blij dat ik nu perfect Italiaans spreek.”

Op de hotelschool en tijdens zijn stage besefte Peppe steeds meer wat hij met zijn leven wou doen. “Dat ik de gastronomische toer op wilde gaan, met minder couverts, daar is papa maanden depressief van geweest. En hij had gelijk, in het begin was het moeilijk. Maar toen ik in 2008 uitgeroepen werd tot beste Italiaanse chef is hij bijgedraaid.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Peppe Giacomazza

Meer Over:

Peppe Giacomazza