.
News Image

Q2 zoekt avontuurlijke duo’s voor Peking Express

Nog een oud tv-programma dat terugkomt.


Dat Qmusic er binnenkort een televisiepoot bijkrijgt met Q2 was al langer bekend. Maar wij gaan nu iets nieuws verklappen... Q2 gaat het legendarische avonturenprogramma Peking Express uitzenden. Liften gaat volgens mij weer helemaal in de lift zitten!”. Dat vertelde Qmusic-dj Rik Boey daarnet op de radio. Q2 start dus de zoektocht naar avontuurlijke duo’s die dit najaar de strijd van het liften willen aangaan in Azië. Iedereen die minstens 18 jaar is en zin heeft in dit reisavontuur, kan zich vanaf nu maandag 8 augustus 2016 inschrijven op pekingexpress.q2.be.



De rode draad van Peking Express blijft ongewijzigd: verschillende duo’s racen al liftend met één euro per dag dwars door heel wat landen om als eerste de finaleplek te bereiken. De duo’s zijn hierdoor volledig afhankelijk van de lokale bevolking en elkaar. Dat ze door Azië gaan reizen staat vast. Wat de exacte locaties zijn en welke andere nieuwigheden er zijn blijft voorlopig nog een geheim. De opnames van Peking Express vinden plaats in oktober en november.



Q2, de televisiepoot van Qmusic

Q2 is de nieuwe televisiezender van MEDIALAAN die binnenkort van start gaat en het signaal van 2BE overneemt. Qmusic, het grootste radiomerk van MEDIALAAN, krijgt op die manier een televisiepoot. De doelgroep van Q2 blijft jonge koppels. De sterke basis van 2BE met o.a. internationale series, films en Champions League wordt aangevuld met nieuwe programma’s rond avontuur, muziek en beleving. Peking Express is zo het eerste lokale programma van Q2.



Peking Express wordt geproduceerd door het productiehuis 100.000Volts. Meer inhoudelijke informatie over Peking Express wordt later bekend gemaakt.