.
Marta Mataczynska en Tourist LeMc
woensdag 10 maart 2021

Vrouw van Tourist LeMC ontwerpt hoes van nieuw album

Mooie samenwerking

Een kleine maand geleden kondigde Johannes Faes a.k.a. Tourist LeMC zijn vierde worp aan: 'Niemandsland'. Intussen maakte hij ook het artwork ervan bekend: een portet dat niet helemaal af lijkt. Dat portret werd gemaakt door iemand die hem na aan het hart ligt: zijn vrouw Marta. Muziek en tekst dus uit de koker van Tourist LeMC, het artwork van de hand van zijn wederhelft Marta Mataczynska.

Marta maakte een olieverfschilderij waarvan tijdens de verschillende fases van afwerking een momentopname werd genomen. Uiteindelijk landde op de cover van 'Niemandsland' een onafgewerkt beeld dat perfect past bij het concept rondom de plaat. Tot stand gekomen in een tijd waarin we op zoek zijn naar de gepaste invulling van de leegte die we allen soms ervaren en waarin we ons gezicht van morgen proberen vorm te geven.

Het album 'Niemandsland' verschijnt op 2 april in cd-formaat. Op 18 juni komt de plaat uit op gekleurde vinyl in beperkte oplage.

Zijn twee meest recente albums 'We begrijpen mekaar' (2018) en 'En Route' (2015) veroveren sinds een paar weken opnieuw een plek in de top 10 van best verkochte albums in Vlaanderen! 'We Begrijpen Mekaar' belandde afgelopen vrijdag op 5 en 'En Route' op plaats 10 in de officiële Ultratop albumverkooplijst.

Tourist LeMC is momenteel ook elke vrijdag te zien als gloednieuwe coach in het VTM-programma 'The Voice van Vlaanderen' en op maandag deelt hij het podium met collega-artiesten in het nieuwe seizoen van 'Liefde Voor Muziek'.

Koop hier deze nieuwe release

Bio van Tourist LeMC

Meer Over:

Tourist LeMC