.
News Image

Wie opent waar in Mijn Pop-uprestaurant

In welke stad zullen de duo's hun pop-up uitbaten?


Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Gert Verhulst schotelden de kandidaten tijdens de eerste aflevering van Mijn Pop-Uprestaurant meteen een grote kookproef voor, die op donderdag 3 maart 2016 zal bepalen welke duo’s naar welke stad trekken en… wie hun buur wordt.

Dat de uitslag van deze eerste test van het grootste belang is, beseffen de kandidaten maar al te goed. De duo’s die volgens Sergio, Gert en Sepideh het best gepresteerd hebben, krijgen de meeste inspraak in de uiteindelijke locatie van hun pop-up. Limburgers Myrthe en Giordano en Chloë en Magali hopen hun pop-up dichtbij hun thuishaven te mogen uitbaten. Gillian en Caroline zien hun concept het best tot z’n recht komen in Antwerpen. Ook Miette en Willem opteren voor de Gedempte Zuiderdokken, terwijl Sven en Amanda graag de uitdaging opzoeken in Kortrijk of Genk. Gentenaars Jan en Nele willen koste wat het kost zo dicht mogelijk bij hun gezin zijn en hopen vurig op een plekje in Kortrijk.

Naar welke stad ze trekken, vernemen de duo’s van Evi Hanssen. Zij wacht hen één voor één op met een sleutel om de deuren van ‘hun’ pop-upauto te openen. De nummerplaat van elke wagen vertelt hen in welke stad hun pop-up zal komen te staan. De resultaten van de kookproef zorgen voor uiteenlopende reacties bij de zes duo’s.



De tijd staat echter niet stil. Na het ontdekken van hun pop-ups én buren moeten de duo’s zich voorbereiden op een nieuwe opdracht. De jury zal elke pop-up bezoeken om een stand van zaken op te maken en een eerste keer te proeven van de verschillende concepten. Genk is als eerste aan de beurt om door de jury geproefd, gewikt en gewogen te worden. Sergio, Gert en Sepideh worden er ondergedompeld in twee sterke concepten, maar leggen meteen ook enkele pijnpunten bloot.



Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM