.
News Image

Dinsdag in Komen Eten

Deze man kan je in Mechelen tegen het lijf lopen en dat doe je dan wellicht liever niet.

Mechelaar Michael is 29 en inspecteur bij de politie. Zijn grote passie is reizen en liefst nog de hele wereld rond. Deze globetrotter droomt van zo veel mogelijk stempels in zijn paspoort. Een stempel van VIER verdient hij deze week met zijn deelname aan Komen Eten. Ooit verbleef Michael een maand in een tempel in China, een ervaring die erg inspirerend heeft gewerkt. Om geluk af te dwingen, doet Michael vanavond drie wierookstokjes branden: eentje voor de Boeddha (de "Verlichte"), eentje voor Dharma (de leer van Boeddha) en eentje voor Sangha (de Boeddhistische gemeenschap). Het menu van Michael bestaat ook uit drie onderdelen, dat kan bijna geen toeval zijn. Als voorgerecht maakt hij Sint-Jacobsvruchten met spek, als hoofdgerecht Kip Tikka Masala met huisbereide roti en als nagerecht chocoladebiscuit met frambozen. Vooral bij het hoofdgerecht hoort een woordje uitleg. Tikka Masala is een wereldberoemd Indiaas gerecht, en roti is een plat brood uit diezelfde streek. Beide gerechten maakt Michael volledig zelf. Dat kost natuurlijk wel wat tijd, maar volgens onze gastheer is geduld het allermooiste gebed. Benieuwd of zijn gasten het daarmee eens zijn...

Komen Eten, van maandag tot en met donderdag om 20u15 op VIER.