.
News Image

Donderdag in Komen Eten

Donderdag eten de kandidaten in Maasmechelen.

Sergio (46) uit Maasmechelen was vroeger arbeider bij Bekaert, maar sinds de sluiting van de Limburgse vestiging van die staalkoordgigant volgde hij een omscholing tot kok. Een gegeven dat natuurlijk een praktisch voordeel kan geven in Komen Eten, maar dat hij om tactische redenen zo lang mogelijk probeert te verzwijgen voor zijn medekandidaten. Sergio staat voor een traditionele Italiaanse keuken, en daar hoort een flinke dosis stress in de keuken bij. Als rasechte Italiaan wil hij vanavond tonen dat er in zijn land van herkomst meer te eten valt dan pizza en pasta. Omdat er bij Sergio thuis grote verbouwingen plaats vinden op dit moment, ontvangt hij zijn Komen Eten-gasten in het huis van zijn schoonouders. Hij serveert er surf & turf met zwart goud, gevulde lamsfilet met zalf van pastinaak en als toetje gelato fritto, gefrituurde crème glace in deftig Vlaams. Mede dankzij een emotionele brief aan zijn gasten zorgt Sergio voor een bewogen laatste avond. De Italiaanse liederen van zanger Antonio zorgen vervolgens voor een prachtig orgelpunt, mét polonaise.

Komen Eten, van maandag tot en met donderdag om 20u15 op VIER.