.
News Image

Komen Eten op woensdag

Nic heeft een bijzonder bijverdienste.

Nic (37) komt uit Kanegem, een deelgemeente van het West-Vlaamse Tielt. Hij is merchandiser van beroep en om in de weekends een centje bij te verdienen doet hij begrafenissen. Bovendien is Nic een fervente wielrenner: hij rijdt bij de elites zonder contract. Aan Komen Eten doet hij mee om eens in de belangstelling te staan, want dat doet hij graag. Tijdens het koken wordt Nic niet graag gestoord, hij staat nogal op zijn vrijheid. Daarom laat hij zich enkel leiden door instinct en niet door allerlei vastomlijnde recepten. Nic is een losbol en een grappenmaker. Hoe meer plezier zijn gasten vanavond maken, hoe minder tijd ze hebben om op hun bord te kijken, zo redeneert hij. Nic is een grote fan van de Kazakse wielrenner Vinokourov , bezocht daarom meermaals Kazachstan en adopteerde er zelfs een kindje. Zijn hoofdgerecht lijkt vanavond ook erg Kazaks geïnspireerd, maar dat is een trucje van de gastheer om zijn Komen Eters op het verkeerde been te zetten. Als voorgerecht serveert Nic parmaham met kaviaar van artisjok, foie gras, sint-jakobsvruchten en Brugse kletskoppen, maar dat vindt hij zelf niet te eten, tussen ons gezegd en gezwegen.

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 20u15 op VIER!