.
News Image

Komen Eten vindt de weg naar Wallonië

Van 4 tot 7 februari trekt de Komen Eten-ploeg maar liefst twee keer naar Wallonië, want Gert (in een chalet in Rochefort) en Thierry (in Gembloux) nodigen hun gasten uit bezuiden de taalgrens. Of dat ook betekent dat er typisch Waalse gerechten op tafel getoverd worden, zullen alle VIER-kijkers samen ontdekken in deze nieuwe afleveringen van Komen Eten!
Op donderdag trekt Komen Eten naar de geboren en getogen Bruggeling Thierry (60). Hij is de liefde gevolgd naar het Waalse Gembloux. Thierry heeft een bijzondere missie in Komen Eten. Hij wil als eerste de twee Belgische edities winnen, en na zijn overwinning in het Waalse Un Dîner Presque Parfait is hij al halfweg. Wie eraan twijfelt dat Thierry een avonturier is, kan hij overtuigen door te vertellen over zijn drie deelnames aan Parijs-Dakar. Thierry is niet alleen immobiliënbeheerder, maar ook creatieve mens en schilder na zijn uren. Ook op culinair vlak is Thierry gepassioneerd door schoonheid. Onnodig om te zeggen dat presentatie heel belangrijk is voor hem. In de keuken wil hij het beste van Wallonië op Vlaamsche wijze presenteren. Daarvoor doet hij onder andere beroep op gebraden eendenlever in een Naams broodjasje en op Ardeense hazenrug met een duo van puree en gekarameliseerde Gembloux-peertjes. En dat allemaal zonder recept, alstublieft!