.
News Image

Woensdag in Komen Eten

Deze dame is de meest kleurige deelnemer ooit in Komen Eten.

Zephania is 25 en wordt altijd Zephie genoemd. Ze woont in Geel en werkt er ook als receptioniste in een hotel. Ze heeft een kleurrijke afkomst. Haar moeder is immers een Indische-Indiaanse Duitse en haar vader noemt ze een Chinese zwarte. Zelf werd Zephie geboren in Suriname, en daar haalde ze – figuurlijk – de mosterd voor haar Komen Eten-menu. Verder koestert Zephie een lichte aversie tegen gezond eten. Tijdens haar zwangerschap leerde ze namelijk dat vettig eten eigenlijk beter is voor het lichaam. Sinds de komst van haar oogappel Zoë is Zephie erg gekalmeerd. Vroeger was ze een groot feestbeest, maar nu staat haar dochtertje centraal in alles wat ze doet. In de keuken gaat Zephie op haar eigen unieke manier te werk. Kookboeken doen haar panikeren, daarom doet ze alles op gevoel. Het voorgerecht is saoto-soep, een van oorsprong Indonesisch gerecht met onder andere citroengras en maar liefst tien bouillonblokjes. Bij het hoofdgerecht serveert Zephie roti, net als Michael gisteren. Maar die had het brood wel zelf gemaakt. Het dessert vanavond is Bojo, een vochtige creoolse cake met cassave, een ander woord voor maniok.

Komen Eten, van maandag tot en met donderdag om 20u15 op VIER.