.
News Image

Donderdag in Komen Eten

Een opvallende deelnemer om de week af te sluiten...
De twee ouders van Adriano (41) zijn allebei afkomstig uit Sardinië, wat van hem dus een Sardijn maakt. Het eiland in de Middellandse Zee is eigenlijk een land op zich, met eigen gewoontes en zelfs een eigen taaltje waar Italianen zelfs maar weinig van begrijpen. Adriano’s menukaart is in het Sardijns opgesteld, dus het is voor zijn gasten van vanavond geen sinecure om er iets uit op te maken. Omdat we bij VIER wel een mondje Sardijns spreken, kunnen we alvast verklappen dat het gaat om pizza als voorgerecht. Adriano heeft tijdens deze Komen Eten-week al laten blijken dat hij een kenner is van de Italiaanse keuken, waardoor de verwachtingen bij de genodigden hoog gespannen is. Het is nog maar de vraag of Adriano die kan inlossen. Adriano heeft de namen van zijn dochters Luama en Alessia laten tatoeëren op zijn voorarmen, want dat zijn Adriano’s ‘goudmijntjes’. Hij mag dan wel een stoer uiterlijk hebben en een grote mond, maar eigenlijk heeft Adriano een peperkoeken hartje. Dat heeft hij misschien wel geërfd van zijn mama, net als haar kooktalent. Adriano hoopt en denkt dat ze fier kan zijn op hem met wat hij vanavond tevoorschijn tovert op de borden. Dat is als hoofdgerecht lamskoteletjes met vers gemaakte gnocchi. Zoveel moeite hij in het eten stopt, zo weinig aandacht heeft hij voor het dekken van de tafel. Maar dat is typisch Italiaans, dus dat kan hem amper punten kosten. Als verrassing serveert Adriano kaas met levende wormen, formaggio con vermi voor de kenners.

Komen Eten, van maandag 10 november tot donderdag 13 november, om 20u15 op VIER.