.
News Image

Komen Eten goes farming

Eerder dit seizoen was Komen Eten daarom al te gast bij vier exquise voetbalvrouwen en op de camping. Deze week laat Komen Eten zich van zijn meest agrarische kant zien en nodigen vier boeren en boerinnen elkaar uit voor een heerlijk menu, al dan niet bereid met groenten of vlees van eigen kweek.

Eerder dit seizoen was Komen Eten daarom al te gast bij vier exquise voetbalvrouwen en op de camping. Deze week laat Komen Eten zich van zijn meest agrarische kant zien en nodigen vier boeren en boerinnen elkaar uit voor een heerlijk menu, al dan niet bereid met groenten of vlees van eigen kweek.

Filip (42) uit Kruishoutem is zaakvoerder van een varkensbedrijf. In zijn stallen lopen maar liefst 1.200 zeugen rond en worden er niet minder dan 30.000 biggetjes per jaar geboren. Geen wonder dat Filip alles weet van organiseren, voor hem ook in Komen Eten de sleutel tot succes. Filip is erg trots op zijn varkens en verwerkt in elke gang van zijn menu vanavond iets van het zwijntje. Bij het voorgerecht (gedroogde ham) en het hoofdgerecht (kotelet) is dat niet zo’n verrassing, maar dat ook Filips nagerecht varkensvlees bevat, kunnen de meeste mensen moeilijker geloven. Toch valt er een heerlijk chocoladedessert te bedenken met daarin kaantjes, dat zijn knapperig gebakken stukjes spek. Filips grote droom is een opgezette varkenskop in zijn woonkamer, taxidermisten die zich geroepen voelen mogen zich altijd melden via VIER.be. Dinsdag 15 oktober op VIER.