.
News Image

Komen Eten meets Farmville?

Om het tiende seizoen van Komen Eten op een feestelijke manier in de verf te zetten, hebben de makers van het populaire VIER-programma er enkele speciale weken in verstopt. Deze week laat Komen Eten zich van zijn meest agrarische kant zien...

Om het tiende seizoen van Komen Eten op een feestelijke manier in de verf te zetten, hebben de makers van het populaire VIER-programma er enkele speciale weken in verstopt. Deze week laat Komen Eten zich van zijn meest agrarische kant zien...

In Oedelem, een deelgemeente van Beernem in de provincie West-Vlaanderen, werkt en woont Monique (51), de gastvrouw van deze feestelijke Komen Eten-avond. Ze is verpleegster van opleiding, maar volgde de liefde tot in de stallen van het melkveebedrijf dat ze samen met haar man bestiert. Maar bezige bij Monique laat het daar niet bij. Op de boerderij baat ze ook een bed & breakfast met vier gastenkamers uit. Het laat zich raden dat haar gasten vanavond flink in de watten zullen worden gelegd. Monique is een moderne boerin. Ze is gedreven en avontuurlijk en gaat altijd hip gekleed. Ook op de boerderij maakt ze graag gebruik van de vooruitgang. Zo worden haar koeien door twee volautomatische robotten gemolken. Vandaag staat er flink wat rundsvlees op het menu. Als voorgerecht serveert Monique carpaccio met rucola, pijnboompitten, groene asperges en Parmezaanse kaas, en als hoofdgerecht mogen haar gasten wat plaats vrijhouden voor een uit de kluiten gewassen côte à l’os. Woensdag 16 oktober op VIER.