.
News Image

Komen Eten op woensdag

Jan uit Lichtervelde is 50 en schrijnwerker van beroep. Al vier generaties voor hem waren schrijnwerker, het is dus niet overdreven om te stellen dat Jan voor dat vak in de wieg is gelegd. Als hij toch een andere job had moeten kiezen, was Jan ongetwijfeld kok geworden.

Jan uit Lichtervelde is 50 en schrijnwerker van beroep. Al vier generaties voor hem waren schrijnwerker, het is dus niet overdreven om te stellen dat Jan voor dat vak in de wieg is gelegd. Als hij toch een andere job had moeten kiezen, was Jan ongetwijfeld kok geworden.

Al zijn hele leven heeft hij een bovengemiddelde aandacht voor eten en koken, en sinds een jaar of twee volgt hij daarom kookles in avondschool. In de keuken gaat Jan net zoals in zijn schrijnwerkerij bijzonder nauwkeurig en streng te werk. Alle ingrediënten worden bijvoorbeeld tot op de gram nauwkeurig afgewogen. Zoals het een goede schrijnwerker betaamt heeft Jan de lat erg hoog gelegd voor zichzelf. En dat zorgt naar goede Komen Eten-traditie natuurlijk voor een flinke dosis stress en zweet. Maar voor iemand die in zijn leven al negenennegentig keer de Mont Ventoux heeft beklommen, is zo’n Komen Eten-avontuur toch maar klein bier zou je zeggen.