.
News Image

Wie kookt er dinsdag in Komen Eten?

De kandidaten van Komen Eten gaan dinsdag in Lier proeven.

De kandidaten van Komen Eten gaan dinsdag in Lier proeven.

Ilse (42) uit Lier combineert huishoudelijk management met een parttimebaan als Tupperware-consulente. Ze beschikt natuurlijk zelf over een grote voorraad van die plastic potjes en kookgerei. Zelfs haar champagneglazen zijn van plastiek. Zou dat geen stapje te ver zijn voor haar Komen Eten-gasten? Ilse heeft zes katten, die allemaal de naam van een ijsjessmaak hebben gekregen. Toch serveert ze geen ijscrème als dessert, maar waagt ze zich aan de Komen Eten-klassieker bij uitstek, moelleux van chocolade. Die bereidt ze in de microgolfoven, en dat is allerminst een klassieke aanpak. Aan het originele Komen Eten-bloemstuk dat Ilses tafel siert, heeft ze een volle week gewerkt, maar het resultaat mag dan ook gezien worden. Als voorgerecht tovert ze kalfszwezeriken tevoorschijn. Een op het eerste gezicht riskante onderneming, want niet iedereen lust dat graag...